Karijerni put kolege Milana Kusala

26 April 2022

Karijerni put kolege Milana Kusala

Milan Kusalo je diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu na modulu ratarstvo i povrtarstvo. Svoju karijeru u Agromarketu je počeo pre 6 godina na poziciji Marketing menadžera za ishranu bilja na terenu DC Zrenjanin. Nakon 5 godina rada na ovoj poziciji unapređen na poziciji Koordinatora stručne službe za ishranu bilja na terenu Vojvodine. Svojim trudom i radom stvorio je sebi novu priliku u karijeri - da svoje znanje i veštine pokaže i na poziciji Direktora sektora specijalizovanih đubriva, na čemu mu ovom prilikom čestitamo i želimo mnogo uspeha u daljem radu

Kakvi su bili Vaši počeci u karijeri?

Početak je zasigurno bio težak, sa dozom neizvesnosti kako ću sesnaći i primeniti znanje stečeno na fakultetu i prethodnom poslu.Imao sam veliku podršku od strane kolega, a posebno od stranementora od kojih sam dobijao samo pozitivne komentare što mi jestvaralo motivaciju da idem ka višim ciljevima.

Šta Vas pokreće i motiviše?

Učenje i stvaranje nečeg novog, pod tim mislim na nova saznanja izoblasti poljoprivrede, kao i činjenje dobrog drugima. U poslu kojimse bavim često nailazim na probleme sa kojima se poljoprivredniproizvođači suočavaju prilikom proizvodnje i tada kada im krozdavanje raznih saveta pomognem, shvatim da je taj rezultat,ukoliko se postojeći problem rešio, zapravo moj najveći pokretač,doprinos koji sam ja dao kako bi poljoprivredni proizvođač bio štouspešniji u svojoj proizvodnji.  

Na šta ste najviše ponosni u dosadašnjem radu?

Ponosan sam na prijateljske odnose i stečeno poverenje koje samostvario sa kolegama i kupcima u poslovanju, što sam na terenimakoje sam obilazio i koje i dalje obilazim ostavio pozitivan utisak idao prostora poljoprivrednicima da mogu slobodno da računajuna savet. Naravno, ponosan sam i na rezultate koje sam postigaoi kojima i dalje težim.

Šta je bio najveći izazov sa kojim ste se sreli u poslovanju?

Sa najvećim izazovom se upravo suočavam. Mesto direktorasektora đubriva je za mene trenutno veliki izazov i u taj izazovsam ušao velikih očekivanja i stremim da postignem uspeh,da se dodatno osposobim i osamostalim za tu poziciju, kao ida usavršavam svoje dosadašnje znanje i stičem nova, kako birezultati bili evidentni.  

Kako provodite vreme van posla?

Živim miran i skladan porodičan život sa suprugom i ćerkicom.Uvek se trudim da ostavim dovoljno slobodnog vremena kakobismo stvarali zajedničke trenutke i uživali u odrastanju ćerke.Vreme provodimo u šetnjama, obilascima parkova i potragomza novim mestima koje možemo obići, kao i u isprobavanju novehrane i ukusa.

Kakvi su Vaši dalji planovi vezano za razvoj sektora u komeste sada direktor?

Pre svega, cilj mi je da održim postojeće rezultate koje je sektordo sada ostvario, a uz to da proširim ciljeve, odnosno da proširimsaradnju sa novim kupcima. Upoznati jos vise poljoprivrednika sanašim portofoliom I pružiti im adekvatnu stručnu pomoć.

Koji savet biste dali mlađim kolegama i koleginicama?

Savetovao bih ih da u posao ulaze lagano i sa postepenim ciljevima,da budu strpljivi, da ne očekuju velika postignuća odmah, rezultatistižu postepeno i u dovoljnoj meri da posluže kao neophodanpodstrek. Nadalje, da budu iskreni sa ljudima sa kojima se srećuu poslovanju, jer će na taj način izgraditi dobre odnose i stećipoverenje, što će im koristiti u daljem radu.