Karijerni put kolege Milana Kusala

April 2022

Karijerni put kolege Milana Kusala

Milan Kusalo je diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu na modulu ratarstvo i povrtarstvo. Svoju karijeru u Agromarketu je počeo pre 6 godina na poziciji Marketing menadžera za ishranu bilja na terenu DC Zrenjanin. Nakon 5 godina rada na ovoj poziciji unapređen na poziciji Koordinatora stručne službe za ishranu bilja na terenu Vojvodine. Svojim trudom i radom stvorio je sebi novu priliku u karijeri - da svoje znanje i veštine pokaže i na poziciji Direktora sektora specijalizovanih đubriva, na čemu mu ovom prilikom čestitamo i želimo mnogo uspeha u daljem radu

Kakvi su bili Vaši počeci u karijeri?

Početak je zasigurno bio težak, sa dozom neizvesnosti kako ću se snaći i primeniti znanje stečeno na fakultetu i prethodnom poslu. Imao sam veliku podršku od strane kolega, a posebno od strane mentora od kojih sam dobijao samo pozitivne komentare što mi je stvaralo motivaciju da idem ka višim ciljevima.

Šta Vas pokreće i motiviše?

Učenje i stvaranje nečeg novog, pod tim mislim na nova saznanja iz oblasti poljoprivrede, kao i činjenje dobrog drugima. U poslu kojim se bavim često nailazim na probleme sa kojima se poljoprivredni proizvođači suočavaju prilikom proizvodnje i tada kada im kroz davanje raznih saveta pomognem, shvatim da je taj rezultat, ukoliko se postojeći problem rešio, zapravo moj najveći pokretač, doprinos koji sam ja dao kako bi poljoprivredni proizvođač bio što uspešniji u svojoj proizvodnji.  

Na šta ste najviše ponosni u dosadašnjem radu?

Ponosan sam na prijateljske odnose i stečeno poverenje koje sam ostvario sa kolegama i kupcima u poslovanju, što sam na terenima koje sam obilazio i koje i dalje obilazim ostavio pozitivan utisak idao prostora poljoprivrednicima da mogu slobodno da računaju na savet. Naravno, ponosan sam i na rezultate koje sam postigao i kojima i dalje težim.

Šta je bio najveći izazov sa kojim ste se sreli u poslovanju?

Sa najvećim izazovom se upravo suočavam. Mesto direktora sektora đubriva je za mene trenutno veliki izazov i u taj izazov sam ušao velikih očekivanja i stremim da postignem uspeh, da se dodatno osposobim i osamostalim za tu poziciju, kao ida usavršavam svoje dosadašnje znanje i stičem nova, kako bi rezultati bili evidentni.  

Kako provodite vreme van posla?

Živim miran i skladan porodičan život sa suprugom i ćerkicom. Uvek se trudim da ostavim dovoljno slobodnog vremena kako bismo stvarali zajedničke trenutke i uživali u odrastanju ćerke. Vreme provodimo u šetnjama, obilascima parkova i potragom za novim mestima koje možemo obići, kao i u isprobavanju nove hrane i ukusa.

Kakvi su Vaši dalji planovi vezano za razvoj sektora u kome ste sada direktor?

Pre svega, cilj mi je da održim postojeće rezultate koje je sektor do sada ostvario, a uz to da proširim ciljeve, odnosno da proširim saradnju sa novim kupcima. Upoznati jos vise poljoprivrednika sa našim portofolijom i pružiti im adekvatnu stručnu pomoć.

Koji savet biste dali mlađim kolegama i koleginicama?

Savetovao bih ih da u posao ulaze lagano i sa postepenim ciljevima, da budu strpljivi, da ne očekuju velika postignuća odmah, rezultati stižu postepeno i u dovoljnoj meri da posluže kao neophodan podstrek. Nadalje, da budu iskreni sa ljudima sa kojima se sreću u poslovanju, jer će na taj način izgraditi dobre odnose i steći poverenje, što će im koristiti u daljem radu.